Meer resultaten voor telefonische acquisitie

telefonische acquisitie
 
 
Telefonische acquisitie FocusXL.
Ervaren specialisten Maatwerk E-coaching Resultaatmetingen. Home Trainingen Telefonische acquisitie. Telefonisch acquireren is één van de mooiste salestalenten om te ontwikkelen. Doe je dat goed? Dan genereer je direct meer afspraken én omzet! In deze training ontvouwen we jouw potentieel zodat je de volgende dag het potentieel van je klant optimaal kunt benutten! 1-2 dagen Gewenste locatie Maximaal zes deelnemers. Een bekende en populaire manier van verkopen. Omdat het snel en treffend is. Mits je het goed doet natuurlijk.
Telefonische acquisitie.
Dag van de Flexkracht. Meer rendement uit telefonische acquisitie. Wil jij meer rendement halen uit het bellen naar potentiële opdrachtgevers voor een bezoekafspraak? Het doel is om een afspraak te maken echter het succes zelf is niet altijd het maken van die afspraak. Zo is het meer verkrijgen van informatie over de organisatie interessant voor het opbouwen van een goede relatie. Stel dat je niet in het eerste gesprek een afspraak hebt kunnen maken dan is het belangrijk om openingen te vinden voor een positieve opvolging! Elk klantcontact een feestje.
10 tips voor telefonische verkoop.
10 tips voor telefonische verkoop. Gewaardeerd Nog niet gewaardeerd. Michel Hoetmer helpt verkopers en ondernemers bij het werven van nieuwe klanten. In de loop der jaren heeft hij een nuchtere kijk ontwikkeld op het verkoop en marketingvak. Hij is vooral erg praktisch. Voordat Michel Hoetmer in 1999 begon als trainer en coach werkte hij o.a. Eerste Hollandsche Verzekeringen N.V. onderdeel van Generali  Amev N.V.
Telefonische acquisitie tips Sales Plus.
Vindt je het lastig om een prospect koud te bellen en te zorgen voor nieuwe afspraken? Op onze site geven we regelmatig tips voor het verbeteren van je telefonische acquisitie. Wat is telefonische acquisitie? Telefonische acquisitie is een van de oudste vormen van verkoop. Met telefonische acquisitie ook wel telemarketing genoemd worden potentiële klanten gebeld voor interesse voor een product of dienst. Stop met het zoeken naar tips telefonische acquisitie en schakel de hulp van Sales Plus in. Wij nemen u graag werk uit handen. Neem telefonische afwijzingen niet te persoonlijk op. Stel telefonische acquisitie niet uit maar begin gewoon. Verdiep je goed in de doelgroep. Stel een gespreksplan op voor je gaat bellen. Luister goed en stel gerichte vragen.
10 tips voor telefonische acquisitie Intermediair.nl.
door Siebe Schootstra 19-02-2013. 10 Tips voor telefonische acquisitie. 10 Tips voor telefonische acquisitie. Contact houden werkt het beste zegt Provite. Door leadnurturing blijf je bij de klant in beeld. Lang niet iedereen die je belt heeft per direct behoefte aan een nieuwe kopieermachine om maar een voorbeeld te noemen. Maar bij velen komt vroeger of later een moment dat het apparaat vervangen mag worden. Wat werkt het beste in telesales?
Verkooptraining voor meer omzet en meer klanten.
Maar daar blijft het niet bij. We volgen ook na de verkooptraining de verkopers op. Geven coaching indien opportuun en zorgen voor verankering. Welke themas komen aan bod bij verkooptrainingen? de verschillende fases van een verkoopgesprek. koopmotieven bij de klant te detecteren. Hoe overtuigingen je beletten in je verkoopgesprek. Ik wil er nog eens over nadenken. Hoe ga je om met die klanten die er nog eens over willen nadenken. Moet je écht die korting geven? Verbinding krijgen met je klant. Verkopen begint met verbinding met je klant.
Training telefonische acquisitie van Sense for Sales.
Training vergroten zakelijk vertrouwen. In de training telefonische acquisitie leer je meer resultaat en lol te halen uit jouw telefonische acquisitie. Binnen één dag geven we je de juiste handvatten om dit te realiseren gericht op jouw praktijk. Na een intensieve dag sta je te popelen om met de stof aan de slag te gaan. Creëren van echte interesse en contact. Beter verkopen op basis van jouw persoonlijkheid en niet op basis van verkooptrucs. In kleine groepen 395 pp. Maximaal 2 personen per training.
Hoe open jij je telefonische acquisitiegesprek? Intermediair.nl.
door Siebe Schootstra 20-11-2012. Heb jij ook een beroerde opening van je telefonische acquisitie gesprek? Tips voor de ideale openingszin. De ideale openingszin bestaat niet. Tips om succesvol te zijn in koude telefonische acquisitie. Telefonische acquisitie is nog steeds een van de kortste wegen naar nieuw klantcontact maar met een slechte opening verspeel je je kansen. Koud bellen is en blijft één van de meest lastige bezigheden in sales. Daarom gaat het vaak fout met een saaie opgelezen opening krijg je niet de kans je verhaal te doen. Maar de perfecte openingszin bestaat niet zegt Dennis J. Jansen op zijn blog Tipsvoormeeromzet.nl. Goede telefonische acquisitie gaat niet om het uitspreken van magische openingszinnen.
SalesTopics Telefonische acquisitie Training telefonische acquisitie Cursus telefonische acquisitie.
SalesTopics heeft een succesvolle cursus telefonische acquisitie ontwikkeld om je van deze angst af te helpen. Deze training telefonische acquisitie helpt je om doelgericht nieuwe klanten of nieuwe relaties binnen te halen. Ondanks het feit dat er nog andere manieren zijn om leads en afspraken te generen zijn veel bedrijven nog steeds afhankelijk van telefonische acquisitie of cold calling. Immers het scoren van een opdracht begint vaak met het maken van een eerste afspraak.

Contacteer ons